- wydawnictwo: Muza
- ISBN: 83-7079-062-3
- liczba stron: 96
- wymiary: 14 x 20,5 cm
- okładka: twarda
- tłumaczenie: Elżbieta Michałowska
Zupełnie nie wyobrażam sobie, jak można gotować bez czosnku i cebuli, u nas to
jest podstawa :-) Osoby wyżej mają rację - przy obróbce cieplnej czosnek traci
swój intensywny aromat i nie powoduje nieprzyjemnego zapachu u konsumenta, ale
nie ma już tego działania, co czosnek surowy. Niemniej potrawy zawierające
czosnek duszony, gotowany, przysmażany czy pieczony są pyszne, nie sprawiają
późniejszych zapachowych kłopotów, i na pewno jakieś tam czosnkowe walory
odżywcze wciąż zawierają. A dania z czosnkiem surowym można sobie zachować na
dni, kiedy rodzina nie wychodzi z domu :-) Tarator (chłodnik z ogórków, jogurtu
i czosnku) albo pieczone ziemniaki z masłem roztartym z solą i czosnkiem -
pycha, ale rzeczywiście lepiej po tym nie gadać z ludźm...kuli
Potrawy z czosnkiem Dr. Oetker - Dr. Oetker
No comments:
Post a Comment